Osnovni meni

Vreme

 

 

Radarska slika

 

 

Statistika

Števec pogledov vsebine : 975270

Partnerji


 

eurobike-2016

 

 

 

 

 

 

Socialna omrežja

Facebook:

 

 

Instagram:

 

PDF Natisni E-pošta


Že od nekdaj velja – na kolo za zdravo telo!

Pa ne samo to!

Odkrili so:

da pri lajšanju stresa pomaga,

negativne misli na stran odlaga.


Kolesarsko društvo Selce je bilo ustanovljeno 28. marca 2010. Ustanovili smo ga prijatelji in znanci, ki nas druži želja po razgibanem preživljanju prostega časa – na kolesu.


Sestava prvega upravnega odbora:

Matija Potočnik (predsednik),

Andreja Hauptman (sekretarka),

Srečko Hauptman (blagajnik),

Jože Spevan (zapisnikar),

Boštjan Bela, Zvonko Pulko in  Franci Pukšič (člani).

IMG_1181

Že prvo leto obstoja je društvo štelo 24 članov. Leta 2010 so bili naročeni prvi kolesarski dresi v barvah društva (modra, bela in rdeča) in postavljena spletna stran društva. Obenem so člani uresničili enega izmed prvih zastavljenih ciljev – v Selcah vzpostaviti zimsko rekreacijo. V ta namen je društvo kupilo sobna kolesa ter vso potrebno opremo za sobno kolesarjenje. Ko se je jesen prevesila v drugo polovico, so člani društva prvič pognali sobna kolesa v zaodrju Kulturnega doma Selce. Aktivno preživljanje prostega časa je bilo že pred leti zelo pomembno, zaradi napornega vsakdana, pa tudi čedalje bolj potrebno, tako so se zimski rekreaciji pridružili še posamezni domačini. Število članov društva pa je naraščalo… Že prvo leto sta bila izvedena dva zahtevnejša kolesarska izleta – prvi nas je popeljal na Grossglockner (Avstrija), drugi do Blatnega jezera (Madžarska). Člani so se udeležili večjega števila kolesarskih maratonov po Sloveniji ter se večkrat podali na nedeljska skupna kolesarjenja.

V sorazmerju s širitvijo dejavnosti društva je naraščalo tudi število članov – leta 2011 jih je bilo že 32.

 

V drugi sezoni smo se člani odločili, da bomo na kolesih vztrajali vse do najhujšega mraza – v novih, toplih dresih, smo bili enotni tudi v hladni polovici leta.  Maja 2011 smo letno sezono prvič pričeli s kar tridnevnim kolesarjenjem, katerega smo začeli in končali v Postojni, vmes pa prekolesarili še otok Krk. V juniju smo se ponovno podali do Blatnega jezera. Lepote okoliških krajev smo spoznavali na skupnih nedeljskih kolesarjenjih, katera so sčasoma prerasla v kolesarske izlete – obiskali smo Eckberg (Avstrija) in Kumrovec (Hrvaška). Udeleževali smo se tudi kolesarskih dirk in maratonov po Sloveniji. Avgusta 2011 smo na Velikošmarenskem maratonu (Vurberk) prvič prejeli pokal za najštevilčnejšo ekipo, tako je udeležba na tem maratonu za naše društvo vse do danes ostala tradicionalna. Ob tej priložnosti je bilo društvo prvič omenjeno tudi v časniku Večer. V začetku zime smo našim petim sobnim kolesom dodali še fitnes napravo ter tekaško stezo.

Zimska rekreacija.jpg

Leta 2012, tretje leto delovanja društva, je 37 članov društva kolesarilo po ustaljenih poteh. Sezono smo pričeli s prvomajskim večdnevnim kolesarjenjem, tokrat na slovenski obali, kilometre pa smo nabirali tudi po Italiji.

 

 

Maja 2013 smo se najprej podali iz Postojne do Novigrada. Pet članov društva pa se je iz Novigrada s kolesi podalo do Ohrida in celo do Grčije. Ta izlet še danes velja za najdaljši izlet v zgodovini društva. Sezono smo jeseni prvič zaključili z zaključnim kolesarjenjem – v večjem številu smo se podali iz Selc do Ptuja. Po štirih letih delovanja društva, je potekel mandat dotedanjemu upravnemu odboru.

 

Sestava drugega upravnega odbora:

Gregor  Kos (predsednik),

Boštjan Mihurko (sekretar),

Srečko Hauptman (blagajnik),

Aleksandra Papež (zapisnikarka),

Andrej Kramberger, Martin Potočnik in Andrej Murko (člani).

 

Spomladi 2014 je društvo združevalo kar 47 članov.  Uvedli smo skupna četrtkova kolesarjenja, ki so bila dobro obiskana, saj se je na njih tedensko zbralo okoli 10 članov. Letno sezono smo že tradicionalno pričeli s kolesarjenjem v smeri morja – od Ilirske Bistrice do Duge Uvale. Tako smo že v začetku maja osvojili vrh Učke, si na kolesih ogledali Rovinj in Pulo. Junija 2014 se je 6 članov podalo na pot do Splita. Prvi vikend v avgustu smo izvedli prvo »Topdom Tour – sever«. Pred nami je bilo zelo zahtevno kolesarjenje, saj smo na poti iz Selc do Kopra po severni meji Slovenije obiskali 7 Topdom poslovalnic in premagali 4 prelaze. V avgustu se je 25 članov udeležilo 10. Velikošmarenskega maratona. Po maratonu je sledil tradicionalni piknik, na katerem se je 5 članov dogovorilo o kolesarjenju v Beograd, ki so ga dosegli v dveh dneh, po prevoženih 500 km. Letno sezono kolesarjenja smo zaključili s kolesarjenjem iz Selc, preko Ptuja v Trnovsko vas. V želji po popestritvi zimske rekreacije in še bolj učinkoviti pripravi na novo kolesarsko sezono smo obstoječim napravam dodali še eliptični trenažer in veslaško napravo.

 

Število članov je peto leto delovanja doseglo številko 53. Februarja 2015 smo izvedli prvo večdnevno smučanje, kot obliko dodatne rekreacije v okviru društva, na Treh Kraljih. Še pred sezono smo mislili na varnost članov in jim omogočili subvencioniran nakup kolesarskih čelad v barvah društva. Odločili smo se, da se bomo trudili za več skupnih kolesarjenj: spominsko kolesarjenje po Martini poti; po poti Rudolfa Maistra z obiskom viničarije na Destrniku; s kolesi do doline Winetu; vzpon na Areh ter zaključno kolesarjenje. Tega leta smo se okoli prvega maja podali nekoliko dlje, v severno Dalmacijo – kolesarili smo od Maslenice do Vodic, v naslednjih dneh pa raziskovali okolico slapov reke Krke, Vranskega jezera ter Murterja. V juniju smo odpeljali »Topdom Tour – jug« ob južni meji Slovenije. Obiskali smo 8 Topdom poslovalnic ter dva sponzorja. Pred zaključkom kolesarjenja v Opatiji smo se povzpeli še na Učko. To je bila odlična priprava na avgustovski izziv – vzpon na Grossglockner, z najvišjo asfaltirano cesto v Alpah na 2571 m nadmorske višine, s poganjanjem koles po dolini reke Drave vse do doma.

V tem letu smo pričeli sodelovati s Športnim društvom Tinje in tako pri nas izvedli dve od skupno osmih internih tekem. Interne tekme so namenjene dvigu motivacije, stalnemu treningu in druženju kolesarjev obeh društev.

 

Število članov na posameznih kolesarskih prireditvah priča o dobrem delu društva: Vzpon na Tri Kralje – 11, Maraton Mr. Bo – 11, Bioterme Mala Nedelja – 17, Poli maraton – 19 in Velikošmarenski maraton Vurberk – 32 članov, kjer smo bili najštevilčnejša ekipa. V želji, da bi lahko tudi v vsakodnevnem življenju vidno zastopali društvo smo konec leta 2015 naročili športne jakne z logotipom društva.


Smučanje.JPG

 

Društvo sedaj združuje 66 članov. V prejšnji sezoni se je smučanje izkazalo za učinkovito nabiranje kondicije in krepitve mišic, tako smo se februarja 2016 podali na tridnevno smučanje na Kope, kjer smo v novih jaknah ponosno in enotno smučali ter se udejstvovali tudi kot pohodniki. Ob državnem prazniku se je nekaj naših članov vzpelo na Donačko goro. Izvedli smo 4 skupna kolesarjenja: spominsko kolesarjenje, s kolesi do Ptujskega morja, ogled Puhovega muzeja ter zaključno kolesarjenje, v sklopu katerega smo naše zveste sponzorje popeljali po prelepih Slovenskih Goricah. Proste dni v maju smo izkoristili za raziskovanje otokov: Paga in Vira in strmin Velebita. V juniju smo se podali na zadnji »Topdom Tour – osrednja«. Tokrat smo kolesa vodili čez osrednjo Slovenijo, po dolini Soče, se povzpeli na Mangart ter izlet zaključili v  Planici. Tako smo v štirih dneh obiskali 12 poslovalnic skupine Topdom z upravo na čelu in 4 sponzorje. Na tej poti smo odpeljali kakšen kilometer več v želji po raziskovanju lepot Slovenije. Najvztrajnejši so se s kolesi povzpeli na 2048 m nad morjem – najvišja asfaltirana točka v Sloveniji. Nekaj članov je izlet zaključilo s spustom po planiški velikanki – pa ne s smučmi, ampak po »ziplin-u«. Člani so tudi to sezono aktivno zastopali društvo na številnih kolesarskih prireditvah: Bioterme Mala Nedelja – 10; 24-urni dobrodelni vzpon na Martnico – 13; Vzpon na Tri Kralje – 17 (najštevilčnejša ekipa); Poli maraton – 18; Maraton Mr. Bo – 20; Panonski maraton – 24 inVelikošmarenski maraton Vurberk – 27 članov (najštevilčnejša ekipa).

Julija 2016 smo se s kolesi podali proti Češki, v želji po ogledu dirke MXGP v Loketu. Tako smo v štirih dneh prekolesarili dobrih 680 km in 6700 višinskih metrov. Tudi v tej sezoni smo sodelovali s kolesarskimi prijatelji iz Športnega društva Tinje ter izvedli dve od osmih internih tekem. V tem letu smo bili v internem tekmovanju zelo uspešni, saj so naši člani slavili v treh od skupno štirih kategorij.


Kolesarjenju dajemo tudi dobrodelno noto, tako smo v letu 2016 člani našega društva sodelovali v treh dobrodelnih projektih.

Pag 2016.JPG

 

Del vsake fizične aktivnosti so padci in morebitne poškodbe. Velikokrat odloča le sekunda, trenutek nepazljivosti kolesarja ali voznika. Zato smo se odločili, da bomo spomladi 2017 sezono pričeli z blagoslovom kolesarjev – srečanjem kolesarjev od blizu in daleč v Trnovski vasi.


Fizične aktivnosti, zaradi hitrega tempa vsakdana, pridobivajo na svoji vrednosti. Cilj delovanja društev je že od nekdaj predvsem druženje in usmerjeno preživljanje prostega časa. Tako člani Kolesarskega društva Selce ne poganjamo pedal zgolj s ciljem doseči visoko število kilometrov in biti dobro telesno pripravljeni. Res dajemo poudarek kolesarjenju, pa vendar se naši člani udeležujejo tudi raznih pohodov, pokala peš na Pohorje, daljših rolanj, krožne vadbe ipd. V letu 2017 bo nekaj članov društvo zastopalo tudi na državni ravni, na amaterskih dirkah v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije. K sodelovanju občasno povabimo tudi druge športnike, trenerje, da nas ozaveščajo o primerni prehrani, ogrevanju telesa, regeneraciji, pravih nastavitvah kolesa posameznika in še marsičem koristnem. Tako skušamo kot društvo biti odprti za različne vadbe, novosti in članom omogočiti čimveč aktivnosti ter jih k njim tudi usmerjati. Obenem želimo prosti čas preživljati v dobri družbi in ponesti glas o našem raju sredi Slovenskih Goric po Sloveniji ter sosednjih deželah. Pri tem pa se držimo načel športnega duha – vsi imamo enake možnosti, vsaka ideja je dobrodošla in vsak član je pomemben.

 

V letu 2018 pa nas je prizadela težka in boleča novica, da nas je krepko prezgodaj zapustil dosedanji predsednik društva Gregor Kos. Kolesar in človek, popolnoma predan svoji misiji, s katero je združeval različne ljudi znotraj in zunaj društva. Gregor, neizmerno smo ti hvaležni za vse kar si storil za nas in za vse, kar si nam zapustil. Večno boš v našem spominu. Počivaj v miru.


 

 

Začetek leta 2018 je tako bil odet v črnino na eni strani in z nizom uspehov na posameznih dogodkih uspešen po drugi strani. Z veliko motivacije in zagona smo se tako zazrli v prihodnost ter sklenili, v čast našemu nekdanjemu predsedniku, društvo oblikovati še bolj povezano.


Hkrati z vsem dogajanjem so v letošnjem letu potekli mandati upravnemu odboru. Volitve novega upravnega odbora pa so bile izvedene na občnem zboru, kjer se je izvolil novi upravni odbor.


Sestava upravnega odbora (mandat 2018-2022):

Boštjan Celan (predsednik),

Darjan Klobasa (sekretar),

Srečko Hauptman (blagajnik),

Tina Brglez (zapisnikarka),

Andrej Kramberger, Martin Potočnik in Andrej Murko (člani).


V letu 2018 društvo šteje 48 članov.

 

 

Gregor Kos nam je nekoč namenil besede:

»Vsi na kolo!

Ne samo za izklesano telo,

ampak za boljše počutje vso!«


 


Zadnjič posodobil Petek, 09 November 2018 14:05
 

Logo_Kolesarsko_drutvo_Selce

Glavni sponzor

Ostali sponzorji

 

 

ENERSON

 

YTONG

 

Schiedel

 

 

Andrej_Murko

Agroremont

weber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donatorji

 

 

velux_logo


Triglav

 

 

 

 

 

ZVONKO VALDHUBER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ELEKTROINSTALACIJE - ZELENIK

ZELENIK JOŽE S.P.

JANEŽOVSKI VRH 49

2253 DESTERNIK

 

 

TRANSPORT KRAMBERGER

MATEJ KRAMBERGER S.P.

POT V DOBRAVO 15

2235 SV.TROJICA

 

GTP KRAMBERGER

GRADBENO IN

TRGOVINSKO PODJETJE

SPODNJI PORČIČ 18

2230 LENART